Interview met Arto en Eva

– Hoe zou je jullie schoolmusicals omschrijven?
“Ze hebben een frisse stijl, cialis goede dosis humor, helder taalgebruik, lekkere muziek en een goed verhaal. Uit enquêtes is gebleken dat thema’s heel goed aansluiten bij de belevingswereld van middelbare scholieren.”

– Wat is jullie doelstelling?
“Amuseren, motiveren en inspireren. Een schoolmusical moet leuk zijn en een goed verhaal vertellen.
Hij moet uitdagend zijn, (ongekende) talenten aanspreken, verschillende disciplines samenbrengen.
Hij kan een grote groep leerlingen elkaar en de school anders doen leren kennen. Vandaar een compleet musicalpakket inclusief lesbrief.”

– De lesbrief?
“Ja, we noemen het een lesbrief, maar het is eigenlijk meer een lespakket. Het bevat tips voor de regie, het spel, de muziek, voor het decor, en ook creatieve opdrachten.”
“Maar ook een lesbrief voor docenten met materiaal en opdrachten om de thema’s binnen het stuk in klasverband te behandelen.”

“Kortom; wij willen schoolmusicals leveren die een beleving zijn voor een zo groot mogelijk deel van een middelbare school.”

– Jullie schreven twee kerstmusicals voor de NCRV, en nu niet meer, wat is er gebeurd?
“In 2010 besloot de NCRV om te stoppen met het uitgeven van kerstmusicals. We hebben daar ontzettend veel geleerd en vonden het zonde om daar niets meer mee te doen.
En omdat de scholen zo enthousiast waren over Rauw op je dak en Bende besloten Arto en ik deze traditie in eigen beheer voort te zetten. Kansloos is daar de eerste van.”

Rubriek: Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *